Dit schooljaar hadden we twee Winnovations en drie game-gerelateerde winnaars. Winnovation is afgelopen week (de Summer-edition 2020) niet op de bekende manier gehouden. In een video hebben alle teams laten zien wat ze hebben gedaan. Alle video’s zijn te vinden op https://samenwerkenmetwindesheim.nl/hbo-ict/winnovation-2020-summer-edition/

In de categorie Games won tijdens de Wintereditie 2019 de VR-escaperoom die voor de Veiligheidsregio IJsselland was gemaakt. Dit team werkte voort aan een project dat een semester daarvoor was gestart. Dit voordeel zien we vaker terug.  In het eerste semester was bij vier teams gewerkt aan een eerste versie van een project, dat in het tweede werkt doorgetrokken: Catch (nu getiteld AdaptorBtrapped), Code 4, Vrange en VRehab2020.

De winnaar in de categorie Games werd VRehab2020.

 

Ook de publieksprijs van deze Summer-edition was een game. Hij werd bepaald door het aantal likes dat op een video is uitgebracht. Binnen de minor Game Development hebben studenten acht weken de tijd om een game te maken. Ze gebruiken daarvoor hun game development theorie, een omgeving zoals Unity en een set aan assets. Soms hebben ze een opdrachtgever. Zoals vorig jaar het team dat de publieksprijs won: Vogellanden . Het project is dit jaar dus weer veel stappen verder, en succesvol.

Voor het team van Motion Tracking Dungeon Adventure hopen we hetzelfde. Een zeer gaaf idee en heel goed uitgevoerd. Waarbij we stiekem hopen dat dit ook wordt opgepikt. Binnen de minor Game Studio hebben we vast ruimte om deze studenten daar weer een half jaar aan te laten werken. Wie biedt?

 

Winnovation Summer-edition 2020: and the winner is ….

Je zou ook interesse kunnen hebben in