GeldZeker is de projecttitel van een opdracht verstrekt door Stichting voor Elkaar Zwolle aan een multidisciplinair team van Windesheim. Naast het 038games team nemen er studenten van Communicatie, Rechten en Sociale Work deel. Stichting voor Elkaar helpt Zwollenaren die op de één of andere manier in de problemen zijn gekomen of hulp kunnen gebruiken.
GeldZeker is gericht op statushouders. Specifiek om ze bekend te maken met de verschillende kanten van ons financiële systeem van banken, pasjes, belastingen, pinnen etc. De ambitie van dit project is om hier een spel voor te bedenken en te realiseren. Een spel dat op een smartphone gespeeld kan worden.

Semester 1: 2020-2021

De studenten Patrick de Jong, Joey del Castilho, Benjamin van der Wolf, David Snel en Anna Schievink hebben zich heerlijk uitgeleefd. Met slechts één artist en geen game development ervaring moesten alle studenten ver uit hun comfortzone komen. En daar zijn ze prima in geslaagd.
Na dit eerste semester staat een goed concept, een eerste versie met een aantal functionaliteiten en een duidelijke 2D-artwerk. Genoeg redenen om een volgend semester bij de minor Mobile Solutions in te gaan om dit goed te testen.  En uit te bouwen met meer situaties.

Semester 2: 2020-2021

Door een tweede projectteam is de Geldzeker App technisch volwassen gemaakt. In de minor Mobile Solutions is door drie software engineer en artiste Anne uit het eerste semester gewerkt aan een stevig technisch platform. Het is het team ook gelukt om de app in de Google Playstore te krijgen. Er is gewerkt aan meer ruimtes en financiële scenario’s. Spelers kunnen nu geld verdienen door vrijwilligerswerk te doen. Er is verder een dag-nachtritme geïmplementeerd. Er is beperkt getest met statushouders. In samenwerking met studenten Social Work en Communicatie binnen en breder Crossover-project zijn tekst opgesteld.

De conclusie van het team en de opdrachtgevers: er mag meer gameplay in.

Semester 3: 2021-2022

In de derde iteratie is het spel weer bij een Game Studio team neergelegd. De game krijgt meer body met een sportschool, afvalscheiding en bezoek aan de huisarts. Aan de game kant is gewerkt aan mini-games zoals het koffiezetspel in de verschillende ruimtes. Het spel is verder opgefrist met een nieuw logo.

De game staat in de Google Playstore. Zoek op GeldZeker.