Een team van 038games is aan de slag met het escape room thema. De opdrachtgever is de brandweer, veiligheidsregio IJsselland. Het thema is gevaar. Als in gevaarlijke stoffen, gassen etc. Een belangrijk thema, maar moeilijk om te oefenen. De escape room zal  on- en offline elementen bevatten. Er wordt in de eerste weken hard aan het verhaal gewerkt, VR-onderzoek gedaan en puzzels ontworpen die bijdragen aan de gevaarskennis en – procedures. Een educatieve multi-player VR Escape room zal een primeur zijn. De setting: een ziekenhuis waar gassen in het laboratorium zijn ontsnapt.

Het team gebruikte concepting skills, modelling tools als paperprototyping en uiteraard de implementatie met Unity. In de onderstaande demo is te zien hoe de spelers met de game bezig zijn.

Het project is inmiddels in twee iteraties uitgewerkt tot een volwaardige escaperoom waarbij één speler de diverse puzzels oplost. In de tweede iteratie is het spelconcept overeind gebleven maar alle onderliggende techniek, animaties etc. van de grond af aan opgebouwd. De laatste slag voor het eerste semester van schooljaar 2020-2021 is het maken van een volwaardige multi-player waarbij een team van 6 spelers de game speelt.

HospitalLab won de Winnovation-award Zomereditie 2019 voor de beste Game.

Dank Janet en Menno voor de opdracht.