Update versie 4.0 (2022)

VR-innovations heeft afgelopen jaar in samenspraak en opdracht van Brandweer Ijsselland de game aangepakt, foutproof en her en der aangepast. Het product reist nu door de regio en wordt intensief ingezet. VR-Innovations is een in VR gespecialiseerd bedrijf in Zwolle en opgericht door alumni van HBO-ICT. Vr-innovations is ook een stage-leerbedrijf waar artists op MBO-niveau stage kunnen lopen in het modelleren voor een game of 3D simulatie. Vragen over de VR escaperoom of andere VR-diensten: info@vr-innovations.nl

Update versie 3.0: de multiplayer versie (2020)

Na twee semesters HospitalLab (concept en single player versie) was er toch de wens voor de multiplayer versie. Aan de kant van de Brandweer is een nieuwe opleider in stelling gebracht. Van onze kant een nieuw gemotiveerd team. Het ziekenhuis werd een drugslaboratorium. De puzzels op het gebied van Gevaarlijke Stoffen zijn in takt gebleven. Een team van vier brandweerleden gaan als duo’s door de VR-escaperoom. Om uiteindelijk gezamenlijk een slachtoffer naar buiten te brengen.
Daarbinnen is de HTC5 geupgrade naar een Quest2 wat veel voordelen met zich meebrengt. Het was technisch een ombouw operatie. De escaperoom is van de grond opnieuw opgebouwd. Nu is het tijd voor de Brandweer om de escaperoom te gaan testen. Een kist met 4 headset, instructie en game gaan de komende tijd een reis maken langs de verschillende locaties.

Dank aan de studenten Jacq Wattel, Philip Thuijs, Martijn Bakker en Patrick Wolbers voor hun inzet.

Dank aan Harry Munsterman voor de educatieve toevoeging en het enthousiast meedenken en testen van de verschillende versies.

Concept HospitalLab (2019)

Een team van 038games is aan de slag met het escape room thema. De opdrachtgever is de brandweer, veiligheidsregio IJsselland. Het thema is gevaar. Als in gevaarlijke stoffen, gassen etc. Een belangrijk thema, maar moeilijk om te oefenen. De escape room zal  on- en offline elementen bevatten. Er wordt in de eerste weken hard aan het verhaal gewerkt, VR-onderzoek gedaan en puzzels ontworpen die bijdragen aan de gevaarskennis en – procedures. Een educatieve multi-player VR Escape room zal een primeur zijn. De setting: een ziekenhuis waar gassen in het laboratorium zijn ontsnapt.

Het team gebruikte concepting skills, modelling tools als paperprototyping en uiteraard de implementatie met Unity. In de onderstaande demo is te zien hoe de spelers met de game bezig zijn.

Het project is inmiddels in twee iteraties uitgewerkt tot een volwaardige escaperoom waarbij één speler de diverse puzzels oplost. In de tweede iteratie is het spelconcept overeind gebleven maar alle onderliggende techniek, animaties etc. van de grond af aan opgebouwd. De laatste slag voor het eerste semester van schooljaar 2020-2021 is het maken van een volwaardige multi-player waarbij een team van 6 spelers de game speelt.

HospitalLab won de Winnovation-award Zomereditie 2019 voor de beste Game.

Dank Janet en Menno voor de opdracht.