logo gameTeam Order of the Phoenix ontwikkelt een puzzelgame voor de Politieacademie. Spelers dienen recherche technieken te trainen binnen een serious game. Het thema is rechercheur die kinderporno materiaal moeten beoordelen trainen in juiste beoordelingen.
Het studententeam bestaat uit Cheyenne Pietersen (Grafische Vormgeven – Cibap), Kelly de Boer (Software Engineering bij de HvA) en van Windesheim de software engineering studenten Ian Tempelman en Jorn Harkema.

IMG_20160609_125332Het team heeft een zwaar en gevoelig thema omgezet in een leuke game die bij de Politieacademie zeer enthousiast is ontvangen. Het team heeft een aantal biassen verwerkt in een blockgame die gedurende het spel complexer wordt en veel vraagt van de speler. Het spel geeft de opdrachtgever de mogelijkheid de game aan te passen en zo gradaties van moeilijkheid aan te passen. Als slagroom op de taart is er een death-march variant te spelen. Voor de dan zeer visueel getrainde rechercheur.

Een simpel uitziende game die slim in elkaar zit. Er is uitgebreid met de medewerkers en psychologen van opdrachtgever, de Politieacademie in Apeldoorn, afgestemd en getest.
IMG_20160614_102904

Het project heeft in diverse media aandacht gekregen. In de Stentor full page en via Tv-oost een video van het Winnovation event

Team Order of the Phoenix

teamblockmania