Zwolle Nieuws, 23 maart 2030
De redactie van de Zwolle: Explore app heeft zijn meest populaire route, Het Engelenpad, aangepast. Door de opening van de nieuwe brug over de IJsselallee wordt het Hanzekwartier verbonden met het park Het Engelse Werk, via de Campus van Hogeschool Windesheim. Wandelaars kunnen nu de hele route van het startpunt De Glazen Engel lopen tot aan het eindpunt bij de IJssel. Jaarlijks gebruiken tienduizenden bezoekers van Zwolle de app om na het startpunt te wandelen langs museum De Fundatie, De Stadslantaarn, onderdeel van het vernieuwde station Zwolle, over de Passerelle, door de Spoorzone en de in aanbouw zijnde Hanzekwartier nu over de voetgangersbrug. Op de Windesheim Campus wandelen ze dan weer via de Microkosmos, door het park Het Engelse Werk om door de koele bossen uit te komen bij de IJssel.
Feedback in de app: “Een fantastisch uurtje wandelen langs bekende en zichtbare en minder bekende punten in en buiten de stad.”
“Wat is de omgeving achter het station mooi aan het worden.”
“Zwolle toont al zijn duurzame ontwerpen in volle glorie.”
Het Engelenpad startte in 2019 als een conceptplan en kreeg in de loop van de jaren vorm.
Gebruikers van de Zwolle: Explore app worden uitgedaagd om foto’s te maken van diverse aangegeven punten op de route en krijgen veel achtergrondinformatie. Wandelaars kunnen aan het eind van hun route hun digitale certificaat ontvangen. Van alle punten op de route krijgen ze een 3D-model dat ze later nog kunnen bekijken. Het Engelenpad is één van de vele cultuur en klimaatroutes in en om de stad.
=======================================================================================
Dat zou een toekomstverhaal kunnen zijn . Was het al maar zo ver. Grote delen van de route zijn er wel, maar nog niets is definitief. Er wordt wel door een groot team van studenten in de Game Studio-minor (038games) van Hogeschool Windesheim gewerkt aan de Zwolle: Explore app. Daar kunnen routes worden aangemaakt, met diverse points-of-interest. Spelers kunnen de routes volgen, en 3D afbeelding vrijspelen die later teruggekeken kunnen worden. Uiteindelijk spelen ze een hele route vrij. Thema’s van de routes zijn cultureel en duurzaam. Overigens is het aanmaken van routes niet beperkt tot Zwolle. Als de app in een verder gevorderd stadium kan geëxperimenteerd worden met andere locaties.