De spiegel- en farmgames zijn virtual reality games voor handrevalidatie. Het project is uitgevoerd door V3RLabs, een samenwerking van Revalidatiecentrum Vogellanden,  VRHab en HBO-ICT Lectoraat Innovatie in de Zorg. Lees hier mee over VRHab. Studenten in de Game Studio minor (038games) werken aan diverse mini-games en een overall platform en gameverhaal om diverse oefeningen in de spiegeltherapie mogelijk te maken. Bekijk onderstaande video voor een globale uitleg. Voor meer informatie over de samenwerking lees volgende bericht.

VRHab 3.0 Farmgame

VRHab 2.0 Spiegelkamer & Farmgame

De spiegelkamer, inmiddels aan zijn tweede iteratie toe. Veel werk voor de 3D-modelleurs. En voor het creëren van een omgeving waar de ergotherapeut kan zien en beoordelen hoe de patiënt zich ontwikkelt.

“Het was altijd erg moeilijk voor de ergotherapeut om vast te stellen of de revalidant goede vooruitgang heeft binnen zijn of haar traject, en ook was het lastig te controleren of de therapie thuis goed werd uitgevoerd. Maar dankzij VR wordt dit nu vele malen makkelijker! Gegevens die gebruikt worden om de handen en armen te simuleren, kunnen worden uitgelezen en gecontroleerd. Zo kan het systeem herkennen hoe de revalidant de oefening doet, wanneer hij/zij deze oefening precies uitvoert en alle data kan worden opgeslagen op een centraal punt waar de ergotherapeut deze gegevens kan inzien. Zo kan een ergotherapeut gedurende het traject op de hoogte blijven van de voortgang en mogelijke problemen gelijk signaleren.’ GameDesignDocument VRhab jan’2021

Team van Erik Louwerse,  Irene Foppen, Jasmijn Hovestad, Brandon Mansoor en Jeffrey Norder enorm bedankt voor jullie inzet. Er komt zeker een vervolg om de therapie en de tools voor de ergotherapeut nog meer te verfijnen.

VRhab 1.0 Spiegelkamer & Farmgame

VRhab won de award voor de Beste Game in de Winnovation Zomereditie. Vrhab is genomineerd voor de Computable Award 2020 in de categorie Onderwijsprojecten.