Het was dit semester onze enige niet digitale game: AgeUp!. Een initiatief van Toegepaste Gerontologie studente Jeske Roerink om mensen van 60 jaar en ouder in gesprek te laten gaan. Over hoe ze hun leven inrichten als ze ouder worden. Als de gewoonste zaken van de wereld als je jonger bent moeilijker wordt. Kortom als de gebreken gaan komen.

Studenten Pepijn den Heijer (Toegepaste Gerontologie en studie-collega van Jeske) , Irene Dijkema (artist), Jorim Dijkstra (developer) en Dennis Boer (developer) hebben deze opdracht aangenomen. Het vorige concept is op de schop gegaan. Er is een bordspel gekomen. Een nieuwe set aan spelregels en een app waarin de vragen bij de game staan. Een doelgroep-analyse, enquête, game en app-design, opties voor augmented reality onderzocht.

Alleen corona. Het is in veel projecten een issue geweest, maar bij deze wel het grootst. Testen was belangrijk, maar kon helaas niet doorgaan. Het ziet er fantastisch uit. Succes Jeske, op naar de volgende fase: testen bij de doelgroep.