Met zes projectteams starten we een volle minor Game Studio. 038games is weer bezet. Dertig studenten, zes opdrachtgevers. Studenten dit keer uit binnen- en buitenland. HBO en MBO door elkaar. Een nieuwe coach, collega Wilco Moerman. Een paar projecten die we gaan uit- en ombouwen. En allemaal hebben of krijgen ze een zweem van VR.

Een oude bekende is BartVR!. Onze sociale media game voor de PolitieAcademie was even ondergedoken en doorontwikkeld in Apeldoorn. Maar Bart! is weer op Cibap aangeland. Een nieuw team met creatieve krachten zal een volgende slag gaan maken.

Voor VRange!, de schietexamen game en trainer voor de Nationale Politie, is nog wat werk te verzetten. Ook hier een nieuw team, nieuwe ambities (af dit semester en gaan testen?) en op locatie Cibap.

Ook een oude bekende is HospitalLab in opdracht van de Veiligheidsregio IJsselland. De eerste opdracht is de virtuele escape room speelbaar te maken voor één speler. Dat zal wat consequenties hebben. Parallel zal een team gaan onderzoeken welke en hoe we echte VR multiplayer aan de gang krijgen. Maar om te onderzoeken, testen en de Brandweer warm te krijgen gaan we daar niet op wachten. Er is genoeg te doen aan die game hebben de nieuwe studenten al onderzocht.

Dan is de VRHab voor de minor een nieuwe. Maar deze game voortgekomen uit de minor Game Development in opdracht van Vogellanden Centrum voor Revalidatie en Bijzondere Tandheelkunde, won de juryprijs op de laatste Winnovation. Dus moet dit echt gaan gebeuren werd besloten. Spelers gaan in VR aan de slag met opdrachten rondom spiegeltherapie.

Helemaal nieuw, en ongetwijfeld spectaculair, is de opdracht van het Interreg Catch-project van de gemeente Zwolle en Waterschap Drents Overijssel Delta. Het ontwerpen en realiseren van een echte, fysieke, escape room rondom het thema klimaatwijzigingen. Extreem weer zal ons vaker treffen. En dat is maar het begin. Spelers zullen aan den lijve gaan ervaren wat dat betekent. En wat ze zelf kunnen bijdragen om de consequenties zoals warmer en natter weer te handelen en deels te voorkomen.

Het laatste project is in opdracht van Waterschap Zuiderzeeland. Het thema is circulaire economie. Bij de start minder concreet dan de andere vijf projecten. Deze kan nog vele kanten op. Blijf de informatie op deze site of onze Facebook pagina dus volgen.

6 nieuwe projectteams starten schooljaar 2019-2020

Je zou ook interesse kunnen hebben in