rijsimulatorIn semester 2 van het schooljaar 2016-2017 zijn twee projecten voor de Politieacademie uitgevoerd. In stilte. Althans op de website. Er werd tijdens het maken namelijk veel geluid gemaakt. En niet alleen door de speakers van de geluidssystemen. Er wordt geschoten en flink gas gegeven. Er is gewerkt aan twee Virtual Reality simulatoren.

Het project Rijsimulator heeft als doel om agenten in een rijstoel in extreme verkeersomstandigheden te brengen. De politie Touran is 3D nagebouwd inclusief een set aan verkeers- en achtervolgingssituaties. We bouwen in dit semester door aan dit project. Er moet een multi-player versie komen waar agenten in verschillende “auto’s” gezamenlijk in actie kunnen komen.

In het project Gevaarsbeheersing ligt de nadruk op het herkennen van dreigingen in publieke omgevingen. De eerste versie is een groot plein nagebouwd en zijn een aantal dreigingen geïmplementeerd. Er is een tool voor de instructeur gemaakt om elementen als weer, drukte etc. Dit semester wordt doorgebouwd aan nieuwe scenario’s en wordt o.a. onderzocht hoe we een realistisch wapen aan de game koppelen.

Twee oude bekenden

Je zou ook interesse kunnen hebben in