Studenten van de minor Web Technology hebben op 18 juni een App gepresenteerd waarin Gamification van het onderwijs centraal staat. In de App kunnen studenten punten verdienen door in te checken op school, naar gastcolleges te gaan, of door quizzen te maken. Actief studiegedrag wordt hiermee gestimuleerd door het toekennen van punten en/of badges aan activiteiten.

Met de verdiende punten kunnen studenten vervolgens materialen kopen om een kasteel te bouwen, wat de voortgang mooi visualiseert. Om het geheel nog wat meer game-gevoel te geven kunnen studenten  onderling elkaars kastelen aanvallen, om zo weer punten te verliezen of te verdienen.

De App moet gezien worden als proof-of-concept voor Gamification in het onderwijs. De komende tijd wordt hier op doorgebouwd om de mogelijkheden verder te verkennen.

Screenshot_2013-06-18-14-36-40                Screenshot_2013-06-18-14-36-52

Gamification of Education

Je zou ook interesse kunnen hebben in