Bij wijze van experiment zijn in het eerste semester van dit studiejaar twee studentenbedrijven aan 038games toegevoegd. Thinkfast Studio en Gryphonheart Studios komen voort uit de minor Games Programming (GP) van HBO-ICT. Via Startpunt zijn uren beschikbaar gekomen om op ondernemerschap te coachen.
Stefan Dinkelberg (developer) en Djordy Donopawiro (designer) kennen elkaar al vanaf hun jeugd. Ze werken al jaren aan hun game Cublast. In Stefan van Diemen vonden ze een derde lid van het bedrijf . Met zijn drieën is dit semester hard gewerkt om de mobiele game om te bouwen naar een game voor het Microsoft XBox platform (toppie secret).
Er zijn o.a. level-editors toegevoegd, de user experience is sterk verbeterd en er is aan de community gebouwd. Bedrijfsmatig is aan een plan gewerkt, er zijn internationale contacten gelegd  én een crowdfundingcampagne via Indiegogo gedaan.
Met Cublast won het team in januari de Publieksprijs van Winnovation. Lees meer op http://www.hogeschoolkrantwin.nl/2016/11/10/tienduizend-downloads-op-een-dag/ en bezoek hun Facebookpagina

Tijdens GP bleken Sander van ‘t Einde, Martijn Rondeel, Bart Willemsen, Maikel Niks en Pepijn Yben (allen software engineers) dezelfde gameliefde voor Transport Tycoon te hebben. Deze wat oudere game wordt van af de grond opnieuw opgebouwd. Er is een team van artists aan de slag. Het team heeft marktonderzoek gedaan, businessplan uitgewerkt en een eerste kleine crowdfunding campagne gedaan. Lees meer over het team  en volg ze via Facebook

Kortom de eerste ervaringen zijn prima. Langzaam komt een stukje game-industrie en ondernemerschap in Zwolle van de grond. Thinkfast Studio bouwt door naar een release in maart en daarna op naar Steam en andere kanalen. De mannen van Gryphonheart Studios zijn begonnen met hun afstudeeropdracht in eigen bedrijf onder de bezielende leiding van indi studio Grendel Games in Leeuwarden. Let them trains role.

Twee gamestudios binnen 038games

Je zou ook interesse kunnen hebben in